Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει αναδειχθεί ως ένα βασικό εργαλείο κέρδους στα χέρια των μεγάλων εταιριών. Πόσο, όμως, επηρεάζει τους ανθρώπους και την εργασία; Σε έναν κόσμο που αποζητά διακαώς τη διαρκή εξέλιξη, ιδανικά σε ρυθμούς που υπερβαίνουν την ίδια την ταχύτητα του φωτός, ποιος κατακτά την πρώτη θέση στις προτεραιότητές μας: το κέρδος ή η προστασία του περιβάλλοντος;

 

Φιλοσοφικές αναζητήσεις αυτού του τύπου θα αναλύσει ο γνωστός Βρετανός συγγραφέας και καλλιτέχνης James Bridle το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στη σκηνή του TEDxPatras 2019.

 

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο James Bridle είναι συγγραφέας και καλλιτέχνης που δραστηριοποιείται σε διαφορετικούς κλάδους και εργάζεται πάνω σε ποικίλες μορφές της τεχνολογίας. Η δημιουργία έργων τέχνης του έχει πολλάκις ανατεθεί από γκαλερί και ιδρύματα. Έργα του εκτίθενται παγκοσμίως, τόσο σε αναλογική μορφή όσο και στο διαδίκτυο. Κείμενά του σχετικά με τη λογοτεχνία, τον πολιτισμό και τα δίκτυα βρίσκονται δημοσιευμένα σε περιοδικά και εφημερίδες (Wired, the Atlantic, the New Statesman, the Guardian, the Observer). Το 2018, εκδόθηκε το βιβλίο του «New Dark Age» («Ο Νέος Μεσαίωνας») με θεματικό κέντρο την Τεχνολογία, τη Γνώση και το δυσοίωνο του μέλλοντος.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.