Όλγα Μπεληγιάννη leaders stamp

Η Όλγα Μπεληγιάννη ανέκαθεν είχε μεγάλη αγάπη για τις τέχνες. Η κλίση της αυτή βρήκε τρόπο έκφρασης στο σχεδιασμό και στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Συνδυάζει χάντρα, νήμα και άλλα υλικά με λιτότητα και γεωμετρικό σχεδιασμό, σε ύφος πολύ προσωπικό.

 

Κείμενο συνέντευξης

Ανέκαθεν είχα πάρα πολύ μεγάλη αγάπη για τις τέχνες και τη δημιουργία και η κλίση μου αυτή βρήκε τρόπο έκφρασης στην κατασκευή και δημιουργία κοσμήματος. 

H αλλαγή πορείας από τις σπουδές των οικονομικών στο σχεδιασμό κοσμήματος πιστεύω ήταν μια φυσική εξέλιξη για μένα γιατί δεν είχε ο τομέας αυτός την αίσθηση της δημιουργίας και η δημιουργία ήταν κάτι που πάντα αγαπούσα και είχα μέσα μου. 

Αυτό που με ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι να προσαρμόζω την αισθητική μου και το γούστο μου στο στυλ του κάθε πελάτη. 

Tο brand μου θα το περιέγραφα ως minimal chic, αφαιρετικό με ιδιαίτερα υλικά, καθαρές γραμμές και με ύφος πολύ προσωπικό. 

Κάθε στιγμή είναι μεγάλη όταν βλέπεις να φοριέται το κόσμημά σου και να αναγνωρίζεται ουσιαστικά η δουλειά σου. 

Κομβικό σημείο αναγνώρισης της προσπάθειάς μου και επιβράβευση αυτής είναι η πρόταση συνεργασίας με το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη το 2018. 

Να αναφέρω και τη βράβευσή μου στο διαγωνισμό Α Jewel made In Greece που κέρδισα το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Materials.

Είμαι αισιόδοξη γιατί στη χώρα μας παρόλο τις αντιξοότητες αναδεικνύονται δημιουργικές δυνάμεις. 

Από το 2016 λαμβάνω μέρος σε εμπορικές εκθέσεις στην Αθήνα.

To εξωτερικό είναι μια αγορά με μεγάλες προοπτικές και θα είναι το επόμενό μου βήμα. 

Mε λένε Όλγα Μπεληγιάννη και είμαι owner και designer του ομώνυμου brand.   

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.