Το Startup Europe Week Crete 2019 ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου στα Χανιά, με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνάει κάθε προσδοκία αγγίζοντας τους 500 συμμετέχοντες.

Η ανταπόκριση φέτος ήταν τεράστια αφού το συνέδριο προσέλκυσε συνολικά 1200 άτομα και στους 4 νομούς της Κρήτης, στοιχείο που το κατατάσσει για ακόμη μια χρονιά το πιο επιτυχημένο ανάμεσα στα 300 που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στις πόλεις της Ευρώπης στα πλαίσια του Startup Europe Week.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την παρουσίαση του Youth Entrepreneurship Club από τον συνιδρυτή του Θάνο Παράσχο, και συνδιοργανωτή του Startup Europe Week, ο οποίος παρουσίασε το πλαίσιο δράσεων του Οργανισμού και τις επόμενες κινήσεις του. Παράλληλα, προσκάλεσε όσα άτομα έχουν κάποια ιδέα ή επιχείρηση και χρειάζονται καθοδήγηση ή υποστήριξη να απευθυνθούν στον Οργανισμό. Τέλος, ανακοίνωσε ότι στον χώρο του YEC Hub Chania στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης μπορούν να φιλοξενηθούν ομάδες που έχουν ένα δημιουργικό, ερευνητικό ή επιχειρηματικό πρότζεκτ κατόπιν αξιολόγησης.

Η φετινή θεματική του συνεδρίου ήταν “Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα, Κρήτη – Ευρώπη – Κόσμος”. Στο πλαίσιο της δράσης, και συγκεκριμένα στα Χανιά, παρουσιάστηκαν 15 startups που έχουν έδρα την Κρήτη και 3 ερευνητικά projects από το Πολυτεχνείο Κρήτης, να σημειωθεί ότι το 2016 είχαν παρουσιαστεί μόλις 4 startup. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι ταλαντούχες ομάδες και γενικότερα τα startup οικοσυστήματα μπορούν να αναπτυχθούν παντού και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, με οργανωμένες δομές όπως αυτή του Youth Entrepreneurship Club. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το κοινό πήρε μέρος με μεγάλο ενθουσιασμό σε θεματικά εργαστήρια ενσυνειδητότητας και mentoring sessions, matchmaking events που διοργανώθηκαν από το Founderhood, όπου πάνω από 20 ειδικοί κατεύθυναν ομάδες και αντάλλαξαν τεχνογνωσία.

Δείτε τι έγινε στο Startup Europe Week Crete 2019 στο βίντεο εδώ ⇒ https://bit.ly/2Fsztr7