Το 2ο Thessaloniki Design Week διοργανώνεται τον Οκτώβριο του 2021 υπό τον γενικό τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ / INNOVATION IN DESIGN» και θα αποτελέσει μια πλατφόρμα δικτύωσης, εξωστρέφειας και προβολής πρωτοποριακών ιδεών και έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, εκθέσεων και διαγωνισμών.

Όλες οι πτυχές της διοργάνωσης εστιάζουν στην καινοτομία, την ευρηματικότητα και την εμπειρία του δημιουργικού δυναμικού και της επιχειρηματικότητας της πόλης και της χώρας, σε επαφή με τις διεθνείς τάσεις, αποσκοπώντας στον επαναπροσδιορισμό και την εξέλιξη κάθε πλευράς της ζωής μας, τόσο σε μεγάλη, όσο και σε μικρή κλίμακα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της PHILARTIA σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην οποία μετέχουν φορείς και ομάδες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του σχεδιασμού, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας.

Η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις τόσο στη χώρα όσο και διεθνώς, προβλέπεται να αναπτυχθεί σε δύο φάσεις.

Η πρώτη αφορά στην πραγματοποίηση της Ανοιχτής Διεθνούς Πρόσκλησης (Open Call) που θα καταλήξει σε ψηφιακή έκθεση επιλεγμένων προτάσεων, ενώ σε δεύτερο χρόνο, τον Οκτώβριο, θα λάβει χώρα η κύρια εκδήλωση του Thessaloniki Design Week, σε φυσική ή υβριδική μορφή δεδομένων των συνθηκών με εκθέσεις, ημερίδες, workshop και ξεναγήσεις σε διάφορους χώρους της πόλης.

Η Ανοιχτή Πρόσκληση (Open Call) απευθύνεται σε designers, αρχιτέκτονες, αλλά και ομάδες ή εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς του σχεδιασμού, να υποβάλουν τις προτάσεις και τα έργα τους που αφορούν, είτε ψηφιακά, είτε απτά, προϊόντα, υπηρεσίες και εφαρμογές με άξονα την ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ.

Πηγή: thestival.gr