Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, οινοποιείο Τετράμυθος leaders stamp

Η φιλοσοφία του οινοποιείου Τετράμυθος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών που να εκφράζουν ιδανικά το μοναδικό terroir της Αιγάλειας και συνάμα να έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Κείμενο Τετράμυθος

Στο οινοποιείο Τετράμυθος είμαστε πιστοποιημένοι βιοκαλλιεργητές από το 1997, εμφιαλώσαμε το πρώτο Π.Ο.Π. Ροδίτη προϊόν μας 20 χρόνια πριν, το 1998. Καλλιεργούμε με μία δυναμική ομάδα βιοκαλλιεργητών 320 στρέμματα ορεινών αμπελώνων στην ορεινή Αιγιάλεια, κυρίως δε με ελληνικές ποικιλίες.

Παράγουμε κρασιά τα οποία πέρα από βιολογικά είναι και ηπίων παρεμβάσεων, δίνοντας μεγάλη προσοχή στο χαρακτήρα κάθε περιοχής.

Η παραγωγή του ξεκινάει από το αμπέλι, έχουμε επιλέξει βιολογική καλλιέργεια μιας και είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα κρασιά που βγαίνουν από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας παράγουν ποιοτικότερο κρασί.

Το ποιοτικό κρασί είναι αυτό το οποίο πέραν από μόδες και ρεύματα, εκφράζει το χαρακτήρα της περιοχής από την οποία προέρχεται.

Το κρασί είναι το μόνο προϊόν το οποίο φτιάνει σ’ ένα τραπέζι και γράφει πάνω την περιοχή από την οποία έχει προέλθει. Ένα ποιοτικό κρασί με χαρακτήρα περιοχής μπορεί εύκολα να ταξιδέψει τον καταναλωτή στο τόπο στον οποίο γεννήθηκε. Τα ελληνικά κρασιά, τα οποία είναι συνήθως φιλικά και γαστρονομικά μπορούνε να οδηγήσουνε τους καταναλωτές από άλλα μέρη της γης σε ένα νοητό ταξίδι στην Ελλάδα.

Είμαι ο Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, οινολόγος, οινοποιός από το οινοποιείο Τετράμυθος.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.