Σύμφωνα με συνεντεύξεις και έρευνες στη Vogue Business το «luxury shopping» ή αλλιώς «η αγορά προϊόντων πολυτελείας» φαίνεται να αποτελεί τη νέα καταναλωτική τάση του κοινού, που παρά το υψηλό κόστος φαίνεται να εστιάζει στη ποιότητα των αγαθών. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις των luxury brands, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη covid-19 πανδημία.

Για το παγκόσμιο κοινό που πέρασε ή περνά lockdown, το luxury shopping θεωρείται ως μια μορφή επένδυσης για την απόκτηση ενός αγαθού που έχει ανάγκη σε μια εποχή που δεν έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σε κάτι άλλο π.χ. ταξίδια. Η πανδημία έστρεψε την παγκόσμια φιλοσοφία ως προς μια πιο «comfy» τάση όπου ορίζει ως προτεραιότητα τη ποιοτική και άνετη διαβίωση του ατόμου μέσα στο σπίτι. Έτσι, η αγορά ενός luxury προϊόντος θεωρείται πλέον ως μια κίνηση που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο εστιάζοντας στις καλύτερες δυνατές συνθήκες της ζωής του σε μια περίοδο κρίσης. Στη λίστα με τα best-seller luxury προϊόντα που πωλούνται είναι τα είδη ένδυσης και οικιακής χρήσης όπως πιτζάμες, κουβέρτες, κεριά.

Το luxury shopping βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση κυρίως από νεότερους ηλικιακά καταναλωτές. Ένας ακόμη λόγος που συνέβαλε στην αύξηση της προτίμησης του luxury shopping αποτελεί το γεγονός πως τέτοιου είδους εταιρίες εγγυώνται γρήγορη παράδοση, γρήγορες διαδικασίες επιστροφής και μια ισχυρή ψηφιακή παρουσία που έχουν γίνει πιο σημαντικά από ποτέ.
Ενώ η θετική πρώτη εντύπωση για έναν νέο πελάτη έχει σημασία, «αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι η δεύτερη και τρίτη φορά», λέει ο Oliver Chen, διευθύνων σύμβουλος και ανώτερος αναλυτής ερευνών μετοχών της Cowen.

Είναι γεγονός πως πολλά luxury brands όσο και άλλες εταιρίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας κυκλοφόρησαν συλλογές με είδη εστιασμένα στη φροντίδα και την άνεση για πρώτη φορά στη παραγωγή τους. Τα γούστα τον καταναλωτών άλλαξαν και η παγκόσμια τάση ζητά πλέον περισσότερη ποικιλία σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας και βελτίωσης του χώρου.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.