Στις αρχές του 2020, αν κάποιος/α υποστήριζε ότι στα μέσα του 2021 θα συζητάμε για συνδρομητικές υπηρεσίες τύπου «δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες μίας χρονιάς» ή «αποστολή μελανιών στο σπίτι σου πριν σου τελειώσει αυτό που έχεις» μάλλον θα τον/την θεωρούσαν τρελό/ή. Και αυτό όχι επειδή οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και πρακτικές, αλλά επειδή οι Έλληνες δεν έχουν δείξει -μέχρι τώρα- ιδιαίτερη προθυμία να χρησιμοποιούν συνδρομητικές υπηρεσίες.

Όμως, πλέον πολλά έχουν αλλάξει λόγω των δύο lockdowns και των αλλαγών στο μοντέλο εργασίας, όπου το σπίτι είναι πλέον και γραφείο αλλά και στις καταναλωτικές συνήθειές μας, όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Και κατά τη διάρκεια των δύο lockdowns είδαμε τις ανάγκες μας να διαφοροποιούνται. Με αποτέλεσμα, καταρχάς η HP να λανσάρει την υπηρεσία Instant Ink όπου με μία μηνιαία συνδρομή σου έρχεται το μελάνι στο σπίτι του πριν τελειώσει αυτό που χρησιμοποιείς και το κόστος εκτιμάται ότι μειώνεται κατά 50%-60%. 

Κατά δεύτερον, μαθαίνουμε ότι το Skroutz δοκιμάζει μία νέα υπηρεσία ονόματι Skroutz Plus. Πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία που θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους κάνουν τις παραγγελίες τους μέσω της πλατφόρμας του Skroutz να έχουν δωρεάν μεταφορικά. Το κόστος της υπηρεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στα 17 ευρώ το χρόνο χωρίς να αποκλείεται, βέβαια, να αλλάξει όταν η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη εμπορικά στο ευρύ κοινό πιθανότατα μέσα στους επόμενους μήνες. Το ενδιαφέρον είναι πως καλύπτει το σύνολο της επικράτειας, ενώ, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, υπάρχουν δύο περιορισμοί: η κάθε παραγγελία να είναι συνολικής αξίας τουλάχιστον 20 ευρώ και το βάρος να μην ξεπερνά τα 20 κιλά. Όροι που ενδέχεται να αλλάξουν στην πορεία.

Η υπηρεσία χαρακτηρίζεται ενδιαφέρουσα γιατί απαντά σε ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου, που είναι το επιπλέον κόστος των μεταφορικών, στο οποίο διάφορα online καταστήματα προσπαθούν να απαντήσουν με διάφορους τρόπους. Έχουμε ήδη δει νέες υπηρεσίες που σχετίζονται με την αυθημερόν παράδοση, ή την αξιοποίηση οχημάτων δημόσιας χρήσης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Και θα δούμε πολύ περισσότερες καινοτομίες.

 

Δείτε περισσότερα εδώ.