Παντελής Κοντάκης, Kontakis Jewelry leaders stamp

Ο Παντελής Κοντάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Μετά την αποφοίτησή του, άρχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο ως οπερατέρ. Σύντομα ανακάλυψε το πάθος του για μια άλλη τέχνη, αυτή της κατασκευής κοσμημάτων. Πήγε σε ένα μικρό χωριό για να σπουδάσει Αργυροχρυσοχοΐα στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας, μία από τις παλαιότερες και πιο διάσημες σχολές σχεδιασμού και κατασκευής κοσμημάτων στην Ελλάδα. Ως φοιτητής έλαβε μέρος στο διεθνή διαγωνισμό κοσμημάτων “Young Designer’s Corner” στο Μόναχο και προκρίθηκε στον τελικό. Από τότε εργάζεται ως σχεδιαστής κοσμημάτων, συμμετέχοντας σε διάφορες εκθέσεις.

Κείμενο συνέντευξης

Ξεκίνησα το 2013, αφορμή για το ξεκίνημά μου αποτέλεσε η ενημέρωση για την ύπαρξη σχολής αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας. Αυτό ήταν μία πραγματική αποκάλυψη για εμένα.

Η έμπνευσή μου προέρχεται από τις Καρυάτιδες που βρίσκονται στο γειτονικό χωριό από το δικό μου στη Σπάρτη εκεί γεννήθηκαν και στη συνέχεια κόσμησαν το Ερεχθείο της Ακρόπολης.

Αυτές και άλλες ιστορικές μορφές του τόπου μου αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμένα.

Οι δημιουργίες μου είναι ένα ταξίδι στο χρόνο από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τολμώ να πω.

Μοιάζουν με γλυπτά, κυκλαδίτικά ειδώλια, κούρο, μορφές του Παρθενώνα. Απευθύνεται σε όσους βλέπουν φως, ελπίδα, μέλλον.

Η σημαντικότερη στιγμή στη διαδρομή μου, είναι η βράβευση το 2018 στη διοργάνωση του A Jewel made in Greece και το 2019 που πήρα δυο βραβεία στην ίδια διοργάνωση.

Δεν υπάρχει πιο ευλογημένος τόπος από την Ελλάδα για να ζεις και να παράγεις τέχνη.

Στην Ελλάδα, η δουλειά μου έχει προβληθεί μέσω εκθέσεων, το επόμενο μου βήμα είναι τα κοσμήματά μου να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Το όραμά μου είναι να κάνω ένα ταξίδι μέσω της τέχνης που θα έχει ομορφιά, ήθος και διαχρονικότητα.

Ονομάζομαι Παντελής Κοντάκης και είμαι designer της Kontakis Jewelry. 

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.