Με το 2020 να είναι ήδη εδώ, ο χρόνος για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μετράει ήδη αντίστροφα. Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του ΤΟΚΥΟ 2020, απέχουν λιγότερο από 7 μήνες, και οι αθλητές μας διεκδικούν πλέον με όλες τους τις προσπάθειες τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού.

Για τους αθλητές με αναπηρίες όρασης, η πρόκριση στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα του 2020 (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρίες και Παραολυμπιακοί Αγώνες ΤΟΚΥΟ) εξαρτάται αποκλειστικά από τη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένες διεθνείς διοργανώσεις, ώστε να διεκδικήσουν τα κριτήρια που θέτουν κάθε φορά οι International Paralympic Committee και Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Συγκεκριμένα, οι αθλητές με αναπηρία όρασης Ελευθέριος Ζυγούρας και Χρήστος Τσιούρης, προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στις διεθνείς διοργανώσεις Handisport Open Paris Grand Prix (Παρίσι, 6-8 Μαΐου 2020) και Jesolo 2020 World Para Athletics Grand Prix (Τζεσόλο, Ιταλία, 19-24 Μαΐου 2020).