Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήθηκε το 2016 με πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, που είναι και ο ιδρυτικός και βασικός χρηματοδότης του. Στόχος του είναι η μείωση της ανεργίας μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, το The People’s Trust προσφέρει οικονομική υποστήριξη έως 10.000 ευρώ και συμβουλευτική υποστήριξη, δικτύωση και mentoring σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, υφιστάμενες και υπό σύσταση. Απευθύνεται σε όλους του κλάδους, δίνοντας έμφαση στις επιχειρήσεις που αφήνουν θετικό ή ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αίτηση για χρηματοδότηση μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι το επιχειρηματικό του πλάνο, οι προοπτικές βιωσιμότητας του σχεδίου του και κατά πόσο αυτό μπορεί να δημιουργήσει έστω και μία νέα θέση εργασίας στην επιχείρηση. Αν αυτά τα κριτήρια πληρούνται, καίριο ρόλο παίζει και ο τρόπος αξιοποίησης της χρηματοδότησης, καθώς και η οικονομική κατάσταση του αιτούμενου.

Από το Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα, έχει εκταμιεύσει 2,2 εκατομμύρια ευρώ, έχει υποστηρίξει περισσότερες από 270 επιχειρήσεις και έχει δημιουργήσει πάνω από 600 νέες θέσεις εργασίας. Ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι το αρκετά υψηλό ποσοστό βιωσιμότητας των επιχειρήσεων που έχει υποστηρίξει, το οποίο ανέρχεται σε 91,2%.

Ο Δημήτρης Κουλέτσης, Head of Operations του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κλάδος που ξεχωρίζει. Πριν την πανδημία θα μιλούσαμε για τον τουρισμό, ενώ η καραντίνα έφερε στο προσκήνιο το ηλεκτρονικό εμπόριο. Όμως, αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι πως οι επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν, ανεξαρτήτως κλάδου, είναι αυτές που έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω, κάτι ξεχωριστό, είτε αυτό αφορά το προϊόν, είτε ακόμα τον ίδιο τον επιχειρηματία, τον τρόπο που εξυπηρετεί τους πελάτες του και την αγάπη για τη δουλειά του.»

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.