Σύμφωνα με έρευνα, το 70% των Γερμανών, των Αμερικανών και των Κινέζων σκοπεύουν να κάνουν διακοπές το 2021. Ειδικότερα, το 37% των Γερμανών, το 42% των Αμερικανών και το 66% των Κινέζων προγραμματίζουν ένα ή περισσότερα ταξίδια για την εφετινή χρονιά. Το 25% των Γερμανών και των Αμερικανών καθώς και το 35% των Κινέζων πιστεύουν ότι θα προβούν σε μεγαλύτερες δαπάνες σε ιδιωτικά ταξίδια το ερχόμενο δωδεκάμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο. Στην Κίνα περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες εκτιμούν ότι θα ταξιδεύουν πιο συχνά μετά το τέλος της πανδημίας και το ίδιο δηλώνει το 25% των Αμερικανών και το 17% των Γερμανών.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από νεότερη έρευνα της ΙΤΒ Berlin και του ερευνητικού ινστιτούτου Statista, που διεξήχθη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα καταναλωτών της Γερμανίας, των ΗΠΑ και της Κίνας, επιδιώκοντας να αποκαλύψει την ταξιδιωτική συμπεριφορά κατά το προηγούμενο αλλά και το ερχόμενο δωδεκάμηνο όσον αφορά τον προγραμματισμό διακοπών.

Στην πλειονότητά τους οι ταξιδιώτες που δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν αυτή τη χρονιά δήλωσαν ότι για αυτό ευθύνεται η πανδημία.

Η ατομική αίσθηση ασφάλειας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού πλέον υπερτερεί των δυνητικών ταξιδιωτών περιορισμών. Το 50% των Γερμανών που δεν σκοπεύουν να ταξιδέψουν το 2021 ανέφεραν ως λόγο ότι δεν νιώθουν άνετα να ταξιδέψουν εν μέσω πανδημίας. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τις ΗΠΑ είναι 34% και για την Κίνα 56%. Αντίθετα, μόνο το 23% των Γερμανών, το 21% των Αμερικανών και το 45% των Κινέζων δήλωσαν ότι δεν θα ταξιδέψουν λόγω των περιορισμών στα ταξίδια.

Δείτε περισσότερα στοιχεία της έρευνας εδώ.