we believe! we can!

Μια εναλλακτική, μη κερδοσκοπική προσπάθεια δρομολογήθηκε με την ονομασία «lovegreece.com». Πρόκειται για τη δημιουργία μιας ικανής βάσης δεδομένων για το έργο των σύγχρονων Ελλήνων – που θα συνοδεύεται παράλληλα από μια οργανωμένη καμπάνια ενημέρωσης της Ελληνικής και της Διεθνούς Κοινής Γνώμης, «ανοιχτής» και στο ευρύ κοινό. Νεανικό, σύγχρονο και φρέσκο το περιεχόμενο του θα ανανεώνεται διαρκώς, επιμένοντας με τη λιτή αλλά μοντέρνα αισθητική του στην ουσιαστική προσέγγιση των προσώπων που φιλοξενεί.
Η έναρξη της προσπάθειας, το πλάνο αλλά και οι σκοποί του «lovegreece.com», το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Γ. & Α. ΜΑΜΙΔΑΚΗ», παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 στο ξενοδοχείο “Electra Palace”, μαζί με ένα πρώτο δείγμα του τρόπου με τον οποίο οι πληροφορίες θα συγκεντρώνονται, παρουσιάζονται, αλλά και θα κοινοποιούνται εντός κι εκτός Ελλάδας.
Στόχος του «lovegreece.com», όπως ενημέρωσε η Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρος του Ιδρύματος
«Γ. & Α. ΜΑΜΙΔΑΚΗ», είναι, «να συγκεντρωθούν και να παρουσιαστούν με τον πλέον σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο, όλα όσα σημαντικά και “εξαγώγιμα” έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη Ελλάδα, σε όλους τους κλάδους και τομείς, της Οικονομίας, της Τέχνης, των Γραμμάτων, των Επιστημών, της Κοινωνικής Συμμετοχής, κ.ά. αποδεικνύοντας την δυναμική της χώρας και των ανθρώπων της. Θα συνενώσουμε τις δυνάμεις μας με άλλες αξιόλογες προσπάθειες Οργανώσεων που προωθούν την ανακάλυψη νέων ταλέντων, τον εθελοντισμό, το ‘mentoring’ και την χρηματοδότηση ‘start up’ επιχειρήσεων για ένα ηχηρό αποτέλεσμα» τόνισε.
Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, καλλιτέχνες, δημιουργικές ομάδες, πολίτες που ξεχωρίζουν για τις πρωτότυπες ιδέες τους, τις υπηρεσίες, τις γνώσεις, τα προϊόντα τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, κ.λπ. θα μπορούν να προταθούν-επιλεχθούν-παρουσιαστούν μέσα από την ιστοσελίδα του «lovegreece.com» και εν συνεχεία να ενταχθούν σε μια διεθνή καμπάνια ενημέρωσης, η οποία θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν video / ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, συνεντεύξεις Τύπου, ειδικές εκδηλώσεις, δημοσιεύσεις & αφιερώματα σε διεθνή έντυπα, παρουσιάσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα στην Ελλάδα και το εξωτερικό κ.λπ.
Το εγχείρημα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ταλαντούχους νέους, οι οποίοι επιχειρούν αξιόλογο και πρωτότυπο έργο, αλλά δεν είναι εύκολο να συνδεθούν με το ελληνικά και τα διεθνή κανάλια υποστήριξής τους. Επίσης θα προβάλλονται επιχειρήσεις, προϊόντα κάθε κατηγορίας και σημαντικές πρωτοβουλίες που ήδη είναι γνωστές εντός κι εκτός χώρας, αφού αποτελούν την “ναυαρχίδα” των ελληνικών προτάσεων στο εξωτερικό. Παράλληλα οι ‘ηγέτες’ θα κληθούν να λειτουργήσουν ως ‘μέντορες’ της νέας δημιουργικής γενιάς.
Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι η δράση στοχεύει να προσεγγίσει όλους τους Έλληνες, να τους εμπνεύσει και να τους κινητοποιήσει να συμμετέχουν ενεργά στην συγκέντρωση και την διάδοση της πληροφορίας.
Το Ίδρυμα Γ.& Α. Μαμιδάκη, δημιούργησε τις δομές, (το website, την βάση δεδομένων, τον μηχανισμό παρουσίασης των συμμετεχόντων ,τον συνδετικό – επικοινωνιακό μηχανισμό) και θα υποστηρίξει την σύνδεση της προσπάθειας με τις διεθνείς αγορές, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ιδέα γεννήθηκε με αφορμή την κρίση και την πίστη στις δυνατότητες και στις προοπτικές της Ελλάδας και των ανθρώπων της.