Η αλιεία είναι μια παλιά επιχείρηση στην Ελλάδα που η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδό της, ενώ η Ελληνική Πρωτοβουλία βοηθάει τους Έλληνες να είναι πρωτοπόροι μέσω μιας νέας συνεργασίας με την Enaleia, υποστηρίζοντας το καινοτόμο έργο της με επιχορήγηση 20.000 δολαρίων.

Η συμβολή της Ελληνικής Πρωτοβουλίας επιτρέπει στην Enaleia να ενισχύσει τις ικανότητες κατάρτισης ψηφιοποιώντας το περιεχόμενό της, προσελκύοντας περισσότερους φοιτητές και συνδυάζοντάς τις με τις θέσεις εργασίας που διατίθενται στον κλάδο της αλιείας.

Η Enaleia είναι μια κοινωνική επιχείρηση με αποστολή να καταστήσει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο με τη συνεργασία με τους αλιείς. Έχει δημιουργήσει το πρώτο σχολείο επαγγελματικής αλιείας στην Ελλάδα, εκπαιδεύοντας 63 νέους αλιείς τα τελευταία 2 χρόνια. Επί του παρόντος, η διαδικασία κατάρτισης ψηφιοποιείται, προκειμένου να μειωθεί το κόστος και να παρέχονται διαδραστικά ψηφιακά μαθήματα και βίντεο σε περισσότερους ενδιαφερόμενους στον τομέα της αλιείας.

Η Enaleia έχει επίσης εκπαιδεύσει πάνω από 130 επαγγελματίες ψαράδες για το πώς να κερδίσουν περισσότερα χρήματα με λιγότερα ψάρια, μέσω του αλιευτικού τουρισμού και την επωνυμία του προϊόντος τους – δίνοντάς τους σταθερά κίνητρα να αλιεύουν λιγότερο.

Ανταποκρινόμενη στην ανησυχητικά αυξημένη ποσότητα θαλάσσιου πλαστικού στις ελληνικές θάλασσες, η Enaleia έχει επίσης δημιουργήσει ένα σύστημα με 10 αλιευτικά σκάφη, τα οποία συλλέγουν τα 2.500 κιλά θαλάσσιου πλαστικού το μήνα με τα δίχτυα τους και παραδίδουν το χρησιμοποιημένο αλιευτικό εξοπλισμό στο τέλος της σε δύο συγκεκριμένες περιοχές, το Κερατσίνι και το Λαύριο. Επιπλέον, η Enaleia έχει βραβευτεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως μια από τις 5 καλύτερες πρωτοβουλίες στην Ευρώπη για την προστασία ή την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στο διαγωνισμό Young Champions of the Earth.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.