Η εταιρία ταξιδιωτικού μάρκετινγκ MMGY Global παρουσίασε τις προβλέψεις της για το ποια θα είναι η εικόνα των ταξιδιών το 2021 με την ευοίωνη προοπτική των εμβολίων και την αύξηση της ζήτησης που καταγράφεται όσο η χρονιά φτάνει στο τέλος της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της, η αυξημένη ζήτηση για ταξίδια και η επιθυμία για εορτασμούς μετά το εμβόλιο θα οδηγήσει σε μια τάση «vaxications» (διακοπών μετά το εμβόλιο), ένας όρος που εφηύρε η εταιρία για τα ταξίδια μετά το εμβόλιο.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προετοιμάζονται για να μπορούν να αποδείξουν τον εμβολιασμό τους. Όσοι ταξιδεύουν διεθνώς ή κάνουν επαγγελματικά ταξίδια είναι πιθανό να χρειάζεται να έχουν μαζί τους έγγραφα που θα πιστοποιούν τον εμβολιασμό τους, προκειμένου να πετάξουν ή να εισέλθουν σε χώρους εκδηλώσεων.

Τα οδικά ταξίδια θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλή και το 2021. Ήταν ο δημοφιλέστερος τύπος διακοπών το 2020 και αυτό θα συνεχιστεί και μέσα στο 2021, καθώς πολλοί ταξιδιώτες θα προτιμούν την οδήγηση, ιδιαίτερα όταν θα ταξιδεύουν προς απομακρυσμένους κοινωνικά προορισμούς. Το αυτοκίνητο προσφέρει ευκολία και ασφάλεια καθώς και τη δυνατότητα για κοινωνική αποστασιοποίηση, κάνοντας τους ταξιδιώτες να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια στα ταξίδια.

Η MMGY σημειώνει επίσης ότι, οι αερομεταφορές θα «απογειωθούν» το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναμένουν ότι τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στο έδαφος κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, καθώς οι εταιρίες επιδιώκουν να περιορίσουν το κόστος και θα δώσουν έμφαση σε μικρότερα δρομολόγια, μη παραδοσιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες με τα ταξίδια διακοπών στο επίκεντρο, μέχρι να επιστρέψει η ζήτηση. Αναμένεται επίσης δραστική αύξηση της ζήτησης κατά το δεύτερο τρίμηνο, όταν η διεθνής επιβατική κίνηση θα ξεπεράσει την κίνηση εσωτερικού.

Κάποια ξενοδοχεία και resort καταγράφουν ήδη ανάκαμψη σύμφωνα με την MMGY. Τα resort στο βουνό ή σε παραλιακούς προορισμούς καθώς και τα οικονομικά καταλύματα ξεπερνούν το 50% της πληρότητας σήμερα. Τα κοινόχρηστα καταλύματα και οι ενοικιάσεις σπιτιών έχουν επίσης ενισχύσει την παρουσία τους στην αγορά.

Στις κρουαζιέρες καταγράφονται ισχυρές τάσεις κρατήσεων και παρότι τα δρομολόγια θα είναι μειωμένα για το 2021, αναμένεται αύξηση της ζήτησης μέσω τουριστικών γραφείων, καθώς επίσης και αύξηση των επαγγελματικών ταξιδίων.

Πηγή: TornosNews.gr