Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) μοιράζεται την ίδια επιθυμία, την ίδια νοσταλγία με κάθε άνθρωπο σε όλο τον πλανήτη. Και την μετατρέπει σε προσμονή και ελπίδα. Μέσα σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα, μας οδηγεί στο να ταξιδέψουμε μπροστά, ώστε να επιστρέψουμε σε ένα ελεύθερο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Γνωρίζοντας πως υπάρχει ακόμα μακρύς και δύσκολος δρόμος να διανύσουμε, λόγω της πανδημίας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μας προτείνει να παραμείνουμε αισιόδοξοι. Συγκεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις, την ενέργεια και τα διαθέσιμα μέσα, προγραμματίζει ήδη, για το επόμενο καλοκαίρι, το SΝF Nostos, όπως κάθε χρόνο από το 2015, σε όλους τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Σκοπός είναι να δημιουργήσουν ένα SNF Nostos με τη φυσική παρουσία όλων, αλλά είναι έτοιμοι για τις απαραίτητες προσαρμογές στον τρόπο διεξαγωγής, αν οι συνθήκες δεν το επιτρέψουν.

Από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2021, πέντε μοναδικές μέρες γεμάτες συναυλίες, παραστάσεις, εικαστικές εγκαταστάσεις από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, προγράμματα για παιδιά και οικογένειες, και φυσικά τις εκδηλώσεις ορόσημα του SNF Nostos: το SNF Nostos Conference, με θέμα «Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη», το SNF Nostos Run, και τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του ΙΣΝ.

Η εποχή της πανδημίας έδωσε ακόμα μεγαλύτερο χώρο στις τεχνολογικές εξελίξεις και ανέδειξε την ιδιαιτερότητα αλλά και σημασία της σχέσης ανθρωπότητας και  τεχνητής νοημοσύνης. Μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και κυρίως από την πραγματοποίηση του SNF Nostos Conference,  θα προσπαθήσουν να μας κάνουν να κατανοήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας, τις νέες επιλογές που προκύπτουν μπροστά μας, αλλά και πώς Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη αλληλοεπιδρούν, επηρεάζουν και εξελίσσουν βασικές πτυχές της ζωής μας όπως εργασία, παιδεία, δικαιοσύνη, ιστορία, ακόμα και γνώση ή σοφία.

Οι δύσκολες συγκυρίες αυτής της χρονιάς, οι εμπειρίες που κερδίσαμε αλλά και η RetroFuture, διαδικτυακή έκδοση του προηγούμενου Festival, ωρίμασαν τις συνθήκες για να εφεύρει, και πάλι, το ΙΣΝ την ταυτότητά του. Έτσι λοιπόν, κρατώντας τις έννοιες και τις αξίες που το διαμορφώνουν, συστήνεται,  εκ νέου, ως SNF Nostos (μέχρι τώρα γνωστό ως Summer Nostos Festival), προτείνοντας μια ανανεωμένη, δυνατή, συμπυκνωμένη εμπειρία συνεύρεσης, διασκέδασης, διαλόγου, πολιτισμού.

Δείτε περισσότερα εδώ.