Στρατής Ανδρεάδης, Χρύσα Χαλικιοπούλου & Σπύρος Ντάικος, SaltyBag leaders stamp

Όταν ένα ιστιοπλοϊκό πανί κλείσει τον κύκλο της ζωής του στη θάλασσα, μπορεί να αξιοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο. Αυτή η ιδέα αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της SaltyBag, μιας επιχείρησης με έδρα την Κέρκυρα, που “ανακυκλώνει” παροπλισμένα πανιά για να παράγει τσάντες και είδη ταξιδιού.

Λιτά και χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία, τα προϊόντα SaltyBag φτιάχνονται στο χέρι και παίρνουν τα ονόματά τους από μέρη της Ελλάδας. Καθένα φέρει μια ιδιαίτερη ταυτότητα, όπου αναγράφονται τα στοιχεία του πανιού από το οποίο δημιουργήθηκε, από το πού ανήκε και πόσα ναυτικά μίλια έχει διανύσει, μέχρι σε ποιους αγώνες έχει συμμετάσχει και άλλες λεπτομέρειες από την ιστορία του.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η SaltyBag δημιούργησε τη σειρά “RoadtoRio”, φτιαγμένη από πανιά που έχουν χαρίσει σημαντικές διακρίσεις στην ελληνική ιστιοπλοΐα. Όλα τα έσοδα από τις σχετικές πωλήσεις θα διατεθούν για τη στήριξη της προετοιμασίας Ελλήνων ιστιοπλόων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Ρίο 2016”, και συγκεκριμένα του Γιάννη Μιτάκη (Finn), της Σοφίας Μπεκατώρου και του Κώστα Τριγκώνη (Nacra 17), του Παύλου Καγιαλή και του Παναγιώτη Μάντη (470).

Για τη SaltyBag πάνω απ’ όλα είναι οι ιστορίες, ό,τι κουβαλάει κάθε πανί που φτάνει στο εργαστήριο και αποκτά καινούρια χρησιμότητα. Ιστορίες που συνεχίζουν να διαδίδονται πλέον ως καλαίσθητες τσάντες.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία & Post Production: Αλέξης Σκουλίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Γρηγορακάκης
  • Μακιγιάζ: Αλιάννα Καντερέ
  • Δημοσιογραφική Επιμέλεια – Κείμενα: Πάρης Κορμαρής
  • Γενική Διεύθυνση: Αγάπη Τσακπίνογλου
  • Ευχαριστούμε τον Dmitry Berkut (www.dimaberkut.com) για την ευγενική παραχώρηση πλάνων