Σπύρο Κιούφης, Γεράνι Αναψυκτικά leaders stamp

Η εταιρία παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών «ΓΕΡΑΝΙ Α.Ε.» αποτελεί εξέλιξη της ομώνυμης οικογενειακής επιχείρησης που λειτουργεί εδώ και τρεις γενιές, από το 1928. Το πρώτο, σύγχρονο για την εποχή εργοστάσιο «Γεράνι», δημιουργήθηκε το 1966 στο κέντρο της πόλης των Χανίων, ενώ το 1984 οι εγκαταστάσεις μεταφέρθηκαν σε έναν ιδιόκτητο χώρο 8 στρεμμάτων, στην έξοδο της πόλης προς το λιμάνι της Σούδας. Το εργοστάσιο αποτελείται σήμερα από τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό και τηρεί άριστες προδιαγραφές. Η εταιρία διανέμει τα προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα, ενώ εξάγει τα αναψυκτικά της στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αυστραλία.

Κείμενο συνέντευξης

«Σημαντικό ρόλο παίζει ο ελληνισμός της ομογένειας, όπου ζητά τα προϊόντα Γεράνι»

Η εταιρία ξεκίνησε το 1928 στο Γεράνι Κυδωνίας, Χανίων. Ιδρυτής ήτανε ο Σοφοκλής Αναγνωστάκης όπου ξεκίνησε να δημιουργεί τα πρώτα αναψυκτικά στο καφενείο που λειτουργούσε στο πίσω μέρος της αυλής, όπου παρέδιδε τα πρώτα αναψυκτικά στους πελάτες.

H εταιρία το 1984 έγινε Α.Ε αλλά δεν έχει χάσει την οικογενειακή της ταυτότητα γιατί, ακόμα και σήμερα, οι μέτοχοι της εταιρίας είναι ο κ. Μανώλης Αναγνωστάκης και ο κ. Σοφοκλής Αναγνωστάκης.

Tα προϊόντα μας είναι η πορτοκαλάδα, η λεμονάδα, το μπυράλ, η γκαζόζα, το lime, το τονικ, η σόδα και το ice tea, σε γεύσεις ροδάκινο και λεμόνι. Επίσης, έχουμε και γκαζόζα light, όπου είναι για ανθρώπους που δεν θέλουν ζάχαρη.

Τα βρίσκουμε σε supermarket, mini market και σε καταστήματα εστίασης.

Η εταιρία μας έχει καταφέρει να εξάγει προϊόντα σε 4 χώρες, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Γερμανία, Δανία και Αυστραλία.

Τα αναψυκτικά, γενικότερα, έχουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο να μπορούν να μεταφέρονται ανά τον κόσμο επειδή είναι πολύ φτηνό προϊόν στο να μεταφερθεί.

Εμείς σαν τοπικοί παραγωγοί, πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, πρέπει να είμαστε προσαρμοσμένοι στις ανάγκες του καταναλωτή, και φυσικά, πρέπει να έχουμε μια εξαιρετική ποιότητα, όπου είναι τα αναψυκτικά μας με φυσικούς χυμούς φρούτων και δεύτερον έχουμε μια ιδιαίτερη γεύση όπως είναι το μπυράλ και η γκαζόζα μας.

Σημαντικό ρόλο παίζει ο ελληνισμός της ομογένειας, όπου ζητά τα προϊόντα Γεράνι για να τα δοκιμάζει και στο τόπο που μένει. Επίσης, και οι τουρίστες, που έρχονται για να κάνουν διακοπές στην Κρήτη, δοκιμάζουν τα αναψυκτικά μας και μετά τα ζητάνε και πάλι στον τόπο διαμονής τους.

Με λένε Σπύρο Κιούφη και είμαι υπεύθυνος επικοινωνίας και marketing στην εταιρία Γεράνι αναψυκτικά.

Credits

  • Direction/Post Production: Panos Tsirozidis
  • Camera: Dimitris Zografakis
  • Production Co-ordination and Interview: DigitalWise – Niki Oikonomopoulou
  • Texts & subtitles: Niki Oikonomopoulou
  • Project Manager: Kyriaki Kostolidou

The interview took place in the context of the thematic presentations and actions implemented by LoveGreece.com, aiming to promote the image of Greece abroad, through the faces of charismatic Greeks who signify the outward-looking Greece.

We warmly thank Minos Beach art hotel for its kind hospitality and for its contribution to the video shootings.
minosbeach.com