Σταύρος Μεσσίνης, The Cube leaders stamp

Ο Σταύρος Μεσσήνης ίδρυσε το The Cube Athens τον Αύγουστο του 2013.

Το The Cube είναι ένας χώρος συνεργατικής φιλοξενίας ομάδων που θέλουν να εργαστούν στα projects τους. Φέρνει κοντά ανθρώπους που είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες, που αγαπούν την καινοτομία και που επιδιώκουν την αλλαγή μέσω πρωτοβουλιών που μπορούν να εφαρμοστούν.

Στους επτά ορόφους του κτιρίου, το Cube παρέχει στις ομάδες γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσες σεμιναρίων, έπιπλα, ίντερνετ και γενικότερα όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να ξεκινήσουν ένα νέο εγχείρημα.

Κείμενο Συνέντευξης

Το The Cube είναι ένας χώρος, όπου συγκεντρώνουμε ομάδες τεχνολογικές να δουλέψουν στα projects τους. Ξεκινήσαμε το the Cube πριν από 4 χρόνια. 2013. Αύγουστος του 2013. Φανταστείτε ένα κοινόβιο επιχειρήσεων. Φανταστείτε να έρχονται νέοι άνθρωποι που έχουν φρέσκες ιδέες, έχουν ικανότητες και θέλουν να δουλέψουν μαζί. Τους παρέχουμε τους χώρους, τα γραφεία, τα έπιπλα, τον καφέ, το ίντερνετ, όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να ξεκινήσουν ένα νέο εγχείρημα.

Το The Cube ονομάστηκε όταν είδα για πρώτη φορά το κτίριο. Περνούσα μέσα από αυτήν εδώ την στοά πίσω μου και όπως πέρασα την στοά, είδα έναν μεγάλο κύβο μπροστά μου.

Το Cube διαφοροποιείται κυρίως επειδή έχει ένα μεγάλο community γύρω του, πάρα πολλές εκδηλώσεις, είναι πολύ μεγαλύτερος χώρος και γενικώς λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Δοκιμάζει καινούρια πράγματα κάθε μέρα, κάνει πολλά-πολλά λάθη, αλλά πετυχαίνει ακόμη περισσότερα από τα λάθη του. Το διαφοροποιεί ότι δεν φοβάται το ρίσκο και δεν φοβάται το πείραμα.

Στο ξεκίνημά μας, αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά τίποτα που μας σταμάτησε να συνεχίσουμε αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Ξεκινήσαμε το The Cube κυρίως με δικά μας χρήματα. Αλλά σηκώσαμε και κάποια λίγα χρήματα, μια μικρή επένδυση από έναν angel investor που μας στήριξε. Από τότε, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, και το κάνουμε μάλλον με επιτυχία, είναι να χτίζουμε σχέσεις με πελάτες.

Λέγεται ότι η κρίση γεννάει και ευκαιρίες. Ισχύει αυτό. Μας βάζει στη διαδικασία αναζήτησης.

Κρατάμε εδώ τους ανθρώπους, δίνοντάς τους projects που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οπότε, αυτό που προσπαθούμε εμείς να κάνουμε σαν Cube είναι να φέρνουμε τις εταιρείες του εξωτερικού εδώ και να προσλαμβάνουν εδώ. Να μένει το ταλέντο εδώ, εντός του χώρου, εντός της χώρας.

Οπωσδήποτε πρέπει να επενδύει η χώρα στην καινοτομία, οπωσδήποτε πρέπει να επενδύει στο να παράγει καινοτόμους ανθρώπους, αλλά θα πρέπει να είναι και αρκετά πιο αυστηρή στο να απαιτεί αποτελέσματα.

Ένα σχέδιο υπάρχει. Το σχέδιο του common sense. Τι έχει νόημα να κάνουμε; Το κάνουμε. Είχε κάποιο νόημα; Είχε. Το ξανακάνουμε.

Συγκεντρώνουμε στον χώρο τους καλύτερους. Είναι για να κρατήσουμε όσο μπορούμε τους καλύτερους κοντά μας. Αν θέλει κάποιος να καταλάβει γιατί να έρθει εδώ, επειδή υπάρχουν οι καλύτεροι και θα μπορεί να κάτσει να παίξει ποδόσφαιρο με τους καλύτερους. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο με τους καλύτερους, γίνεσαι καλύτερος. Γιατί έχουμε ανθρώπους που έχουν πετύχει, έχουμε ανθρώπους που είναι κοντά στο να πετύχουν και έχουμε ανθρώπους που είναι ακόμη στον δρόμο προς το να πετύχουν. Αλλά όλοι είναι πάνω στον δρόμο και όλοι λιγάκι τραβάνε λίγο κουπί για να πετύχουν όλοι μαζί. Με κάποιον τρόπο. Μπορεί να μην είναι κάτι ρητό και να είναι γραμμένο σε ένα χαρτί, σε ένα συμβόλαιο, αλλά όλοι έχουμε μια κοινή αποστολή: να πετύχουμε.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Χρήστος Δρούτσας
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Δρούτσας
  • Ήχος: Λίνα Πετριανού
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Ελευθερία Πιπεροπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Ελευθερία Πιπεροπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
  • Γενική Διεύθυνση: Βασίλειος Μπαρτζώκας
Tags In