Σταύρος Παπαγιάννης, Stage Design Office leaders stamp

Το Stage Design Office είναι από τα πρώτα γραφεία στην Ελλάδα που συνδύασαν το interiordesign και το graphicdesign, αναπτύσσοντας μια πλατιά γκάμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει πεδία όπως αρχιτεκτονική, διαφήμιση, μόδα, εκθέσεις, τέχνη και φωτογραφία. «Μας ενδιέφερε πάντα να έχουμε μια συνολική αισθητική ματιά πάνω σε οτιδήποτε δημιουργούμε», λέει ο Σταύρος Παπαγιάννης, creativedirector και συνιδρυτής του Stage Design Officeμαζί με τον Γιώργο Κυριαζή.

Ο καλύτερος τρόπος να συλλάβει κανείς το εύρος της δημιουργικότητάς τους, είναι να δει το portfolio των έργων τους, τα οποία διαφέρουν τόσο μεταξύ τους, ώστε να μην είναι εύκολη η όποια κατηγοριοποίηση. «Ως γραφείο, θέλουμε να κάνουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα, τα οποία δένει ένα νήμα πολύ κρυφό», εξηγεί ο Παπαγιάννης. «Αντί για μια προφανή φόρμα, μας ενδιαφέρει περισσότερο η αισθητική».

Με τη φιλοσοφία του Stage Desing Officeνα συνοψίζεται στο στίχο του Έζρα Πάουντ «This is not a work of fiction nor yet of one man» (Αυτό δεν είναι προϊόν φαντασίας ούτε και έργο ενός ανθρώπου), καθετί σχεδιάζεται για να καλύπτει ακριβώς τις ανάγκες του πελάτη, που σημαίνει να μην τις υπολείπεται αλλά και να μην τις υπερβαίνει, ώστε να είναι εύκολα διαχειρίσιμο. «Μια αρχή που έχουμε στο γραφείο είναι να κάνουμε τον πελάτη “συνένοχο στο έγκλημα”, γιατί μόνο τότε θα κατανοήσει και θα μπορεί να χειριστεί το προϊόν που θα πάρει από μας», λέει ο Παπαγιάννης.

Έχοντας σπουδάσει Ιατρική, ο ίδιος δηλώνει αυτοδίδακτος σε ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα, και απολαμβάνει να αφήνεται στη ροή των πραγμάτων. Κατά τα λεγόμενά του, αυτή ακριβώς η «στρατηγική» ακολουθείται στο Stage Desing Office.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία & PostProduction: Αλέξης Σκουλίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Γεωργουλάκης (www.georgegeorgoulakis.com)
  • Ήχος: Άρης Μυστρίδης
  • Μακιγιάζ: Ρούλα Λυμπεροπούλου
  • Δημοσιογραφική Επιμέλεια – Κείμενα: Πάρης Κορμαρής
  • Γενική Διεύθυνση: Αγάπη Τσακπίνογλου