Στέλλα Παναγοπούλου & Βαλίσια Γκότση, 2wo+1ne=2 leaders stamp

Το 2wo + 1ne = 2 είναι ένα ελληνικό brand ένδυσης, που ιδρύθηκε το 2017 από τη Στέλλα Παναγοπούλου και τη Βαλίσια Γκότση. Κάθε συλλογή είναι εμπνευσμένη από το νομαδισμό και τα ταξίδια, και αντιπροσωπεύει μια διαφορετική πόλη ανά τον κόσμο, αντανακλώντας τον πολιτισμό και τις συνήθειές της. Όλα τα σχέδια απευθύνονται σε άτομα που εκτιμούν τα κλασικά αλλά και ταυτόχρονα εφευρετικά ρούχα.

 

Κείμενο συνέντευξης

Το brand μας 2WO+1NE=2 ή αλλιώς στα ελληνικά δυο συν ένα ίσον δυο ξεκίνησε το 2017.

Η φιλοσοφία του brand στηρίζεται στο concept του νομαδισμού, δηλαδή κάθε συλλογή είναι εμπνευσμένη από μια διαφορετική πόλη ανά το κόσμο.

Για κάθε μας συλλογή εμπνεόμαστε από την αρχιτεκτονική, τη ζωγραφική, τη μουσική και φυσικά τους ανθρώπους ενός έθνους.

Γενικά αυτό το οποίο μας χαρακτηρίζει είναι ότι το 2WO+1NE=2 δεν το αντιμετωπίζουμε αποκλειστικά ως ένα fashion brand, το αντιμετωπίζουμε περισσότερο ως ένα μηχανισμό που μας βοηθάει στην αναζήτηση και στον εμπλουτισμό των πραγμάτων των οποίων μας απασχολούν σε όλους τους τομείς.

Απευθυνόμαστε κυρίως στον ταξιδιώτη αλλά όχι μόνο σε αυτόν που ταξιδεύει, σε αυτόν που έχει τη νοοτροπία του ταξιδιώτη που θέλει συνεχώς να μαθαίνει καινούρια πράγματα, να ανακαλύπτει νέους πολιτισμούς.

Oι παραγωγές μας γίνονται πάντοτε την Ελλάδα, δηλαδή πάντοτε γίνονται τοπικά από τεχνίτες της ενδοχώρας. Θέλουμε να στηρίζουμε την τοπική οικονομία, βρισκόμαστε επίσης σε αναζήτηση εναλλακτικών υλικών γιατί προσπαθούμε να έχουμε και μια οικολογική συνείδηση πάνω απ’ όλα.

Και συλλογή με τη συλλογή προσπαθούμε να βελτιώνουμε τον οικολογικό μας αντίκτυπο.

Μας αρέσει πάρα πολύ που ζούμε και εργαζόμαστε στην Ελλάδα. Φυσικά έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες στα πρακτικά ζητήματα, να βρούμε τεχνίτες να βρούμε εργοστάσια, να βρούμε ραφές και τα λοιπά.

Αλλά για εμάς προσωπικά ήταν μονόδρομος, θεωρούσαμε ότι αν θέλουμε να κάνουμε αυτό το οποίο μας αρέσει, θα το κάνουμε μόνο δημιουργώντας τη δική μας επιχείρηση, δεν καλυπτόμασταν από το να δουλεύουμε σε άλλους σχεδιαστές, θέλαμε να βγάλουμε έξω τη δική μας φωνή, το δικό μας τρόπο σκέψης.

Είμαι η Στέλλα Παναγοπούλου και είμαι συνιδρύτρια και σχεδιάστρια του brand 2WO+1NE=2.

Είμαι η Βαλίσια Γκότση και είμαι συνιδρύτρια και σχεδιάστρια του brand 2WO+1NE=2.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Hilton για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.