Στέλλιος Μπουτάρης, κτήμα Κυρ-Γιάννη leaders stamp

Ο Στέλλιος Μπουτάρης, οινοποιός τέταρτης γενιάς, καθοδηγεί την ομάδα της Κυρ-Γιάννη στην επόμενη φάση της εξελικτικής πορείας του Κτήματος, αξιοποιώντας δυναμικά τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας Κυρ-Γιάννη: καινοτομία, σεβασμός στην παράδοση και εξειδικευμένη γνώση για το κρασί, από το αμπέλι ως τον τελικό καταναλωτή.

Κείμενο συνέντευξης

Γεννήθηκα μέσα σε μία οικογένεια κρασάδων, η οικογένειά μου φτιάχνει κρασί από το 1879, είμαι η 5η γενιά, πάντα ήξερα ότι θα μπω στο κρασί.

Στο κτήμα Κυρ-Γιάννη το μότο μας είναι η καινοτομία χτίζει την παράδοση. Συνεπώς στους αμπελώνες που έχουμε και στη Νάουσα και στο Αμύνταιο, προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται, χρησιμοποιώντας μοντέρνες τεχνικές αλλά φυσικά σεβόμενοι και την παράδοση προκειμένου να κάνουμε κρασιά μοναδικά, κρασιά με ιδιαιτερότητα, κρασιά που έχουν να δώσουν κάτι στον οινικό κόσμο σήμερα.

Μπορεί ένα κρασί των 3€ να είναι ποιοτικό; Ή μπορεί ένα κρασί των 1.000€ να μην είναι ποιοτικό; Μεγάλη συζήτηση τι είναι η ποιότητα στο κρασί, γιατί το κρασί είναι πολύ υποκειμενικό προϊόν . Παρόλα αυτά εμείς πάντα πιστεύουμε ότι ένα καλό κρασί γίνεται στο οινοποιείο, ένα μεγάλο κρασί όμως γίνεται στο αμπέλι. Η πρώτη ύλη, το σταφύλι είναι αυτή που καθορίζει και την ποιότητα του κρασιού.

Η θέση του στο τραπέζι του καταναλωτή του δίνει μία σημαντικότητα. Γιατί; Γιατί έχεις προστιθέμενη αξία, γιατί φαίνεται η προέλευση κάθε φορά και ουσιαστικά είναι η εικόνα της Ελλάδας.

Η μαγεία της δουλειάς μας είναι ότι ποτέ δε σταματάς. Επεκτείνουμε το οινοποιείο μας στο Αμύνταιο, επεκτείνουμε τους αμπελώνες μας στο Αμύνταιο και επενδύουμε στο κομμάτι του επισκέψιμου, του οινοτουρισμού που θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ – πολύ σπουδαίο κομμάτι της δουλειάς μας.

Θεωρούμε πάντα ότι οι ελληνικές εξαγωγές οίνων ξεκινάνε από την Ελλάδα, έχουμε 30 εκατομμύρια τουρίστες, μεγαλώνουν κάθε χρόνο, έρχονται πιο ποιοτικοί τουρίστες, ψάχνουν για πιο ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και θεωρώ ότι το κρασί είναι ένα απ’ τα προϊόντα το οποίο δείχνει την καλή Ελλάδα.

Με λένε Στέλλιο Μπουτάρη, είμαι οινοποιός, διευθύνων σύμβουλος στο κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα και στο Αμύνταιο.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.