Με βασικούς στόχους την ενασχόληση των νέων με τον κλασικό και τον σύγχρονο χορό και την ανάδειξη των Ελλήνων χορευτών σε διεθνές επίπεδο, κορυφαίοι χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και την Κύπρο θα διαγωνιστούν στο Εθνικό Πρωτάθλημα Χορού, που θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών. Στην κριτική επιτροπή θα υπάρχουν καταξιωμένοι κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν υποτροφίες για διεθνείς διαγωνισμούς. Παράλληλα, με το πρωτάθλημα, στο φουαγιέ του θεάτρου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανθρώπινη Κίνηση στον Χορό».

Στην Κριτική Επιτροπή θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Yvonne Strauss, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χορού της Γαλλίας, ο Valentin Bartes, διοργανωτής διαγωνισμών σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς επίσης η βραβευμένη Ελληνίδα χορογράφος Ιωάννα Στρατή και ο Ovidiou Dragonman, Διευθυντής του Θεάτρου στο Sibiu Ballet Theater.

Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στις κατηγορίες: μπαλέτο, νεοκλασικό, σύγχρονο και μοντέρνο. Οι χορευτές έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή ως Solist, μέρος του PasDeDeux / Duet ή του Ensemble.  Πρόκειται για μία διοργάνωση όπεν για ηλικίες  άνω των  8 ετών.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, στο φουαγιέ του θεάτρου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας που θα προβάλλει την «Aνθρώπινη Kίνηση στον Xορό». Στην έκθεση θα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι φωτογράφοι που εξειδικεύονται στην φωτογράφιση χορευτών και έχουν ως στόχο να αναδείξουν την ποιότητα και το εύρος της κίνησης που έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν οι χορευτές. Οι φωτογράφοι που θα συμμετέχουν είναι ο Σπύρος Παπαδάτος και Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Το LoveGreece.com υποστηρίζει το Εθνικό Πρωτάθλημα Χορού ως χορηγός επικοινωνίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.NationalsDance.gr