Το τοπίο στο fundraising για τις μη κερδοσκοπικό οργανώσεις εξελίσσεται συνεχώς. Πολλές ομάδες είδαν ισχυρή απόδοση από κανάλια που δεν έχουν παραδοσιακά μεγάλη επιρροή (όπως τα μηνύματα peer-to-peer). Ορισμένοι είδαν αξιόπιστα κανάλια να μην είναι και τόσο αξιόπιστα. Οι συμπεριφορές των δωρητών αλλάζουν, εμφανίζονται νέα κανάλια και τα εργαλεία και η τεχνολογία ενισχύουν αντίστοιχες δράσεις.

Τα μη κερδοσκοπικά σωματεία που επένδυσαν στην ανάπτυξη των λίστας κινητών τηλεφώνων τα τελευταία χρόνια, αρχίζουν να βλέπουν σημαντικές αποδόσεις. Ένα SMS είναι λιγότερο πιθανό να χαθεί ή να περάσει απαρατήρητο σε σχέση με ένα email, και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσουν την προσοχή των υποστηρικτών τους. Οι αριθμοί τα λένε όλα: Η μελέτη της M+R για το 2019 βρήκε ότι το fundraising μέσω μηνυμάτων SMS είχε ποσοστό κλικ 13% κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με το 0,44% των κλικς που είχαν τα αντίστοιχα μηνύματα μέσω email!

Το 2018, οι χρήστες σε κινητές συσκευές αντιπροσώπευαν το 48% της συνολικής επισκεψιμότητας σε websites μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε σύγκριση με το μόλις 44% των desktops. Ωστόσο, ενώ οι χρήστες κινητών τηλεφώνων αντιπροσώπευαν περίπου το ήμισυ του συνόλου της μη κερδοσκοπικής δράσης, αποτελούσαν μόνο το 30% των δωρεών και το 21% των συνολικών εσόδων, και αυτό γιατί οι χρήστες desktop είναι ακόμα πιο πιθανό να κάνουν μια δωρεά μεγαλύτερης αξίας κατά 53$ περίπου!

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.