Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, όσοι εργάζονται από το σπίτι τείνουν να είναι πιο παραγωγικοί σε σχέση με τους συναδέλφους τους στο γραφείο.

Ωστόσο, είναι εύκολο να αισθανθείτε ότι το ωράριο έχει αλλάξει, διότι ίσως δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε εύκολα και να ολοκληρώσετε κάποιο μεγάλο ή περίπλοκο task.

Πολλές φορές, το να ακολουθήσετε μια μέθοδο παραγωγικότητας, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και επειδή σίγουρα δεν είναι όλες ιδανικές για τον καθένα, παρακάτω θα βρείτε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τρόπους συγκέντρωσης και απόδοσης για εργασία από το σπίτι.

Η τεχνική Pomodoro

Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα χρονόμετρο. Το ρυθμίζετε στα 25΄και ξεκινάτε την εργασία χωρίς διακοπή. Όταν ο χρόνος τελειώσει, βάλτε το χρονόμετρο στα 5’ και κάντε ένα σύντομο διάλειμμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία 4 φορές, και τότε μπορείτε να κάνετε ένα μεγαλύτερο διάλειμμα των 20’.

Η μέθοδος της χιονοστιβάδας

Σε αυτή τη μέθοδο, ξεκινάτε με τις πιο μικρές και εύκολες εργασίες και μαζεύετε δυνάμεις για τις πιο δύσκολες, τις οποίες αφήνετε για το τέλος.

Η τεχνική «EattheFrog»

Όταν εφαρμόζετε αυτή την τεχνική, ολοκληρώνετε τα πιο χρονοβόρα και δύσκολα tasks την αρχή της μέρας, ώστε να σας μείνουν τα πιο εύκολα προς το τέλος, όπου θα είστε και πιο κουρασμένοι.

Ο κανόνας των 2’

Αυτός ο κανόνας ορίζει πως αν μια εργασία παίρνει λιγότερο από 2’ για να ολοκληρωθεί, δεν πρέπει να πάει για μετά. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στα emails, στις πληρωμές λογαριασμών ακόμα και σε δουλειές του σπιτιού.

Η λίστα

Η ιδέα είναι απλή: Φτιάχνετε μια αναλυτική λίστα με τις εργασίες σας και την ακολουθείτε βήμα προς βήμα. Με αυτό τον τρόπο, βλέπετε την όλη διαδικασία σαν παιχνίδι, και δεν χρειάζεται να σκεφτείτε ποιο task πρέπει να ξεκινήσετε, γιατί τα έχετε ήδη μπροστά στα μάτια σας.

Πηγή: https://www.lifesavvy.com/6885/5-workfromhomeproductivitymethodsyoushouldtry/