Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την επιστροφή του φετινού TEDxAUEB το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 για 8η συνεχή χρονιά, τηρώντας πιστά το ραντεβού με το κοινό του. Φυσικά, αυτή τη φορά το TEDxAUEB θα πραγματοποιηθεί Virtual μέσω Live Streaming.

▪️XYZ – Letters of an alphabet ▪️

Σύμβολα της ανθρώπινης εξέλιξης, μεμονωμένα γράμματα ενός αλφάβητου, μεταβλητές μαθηματικών εξισώσεων, διαστάσεις στο χρονο-χωρόδιαγραμμα, τρόποι έκφρασης ή συνδυασμός αυτών;

Κάθε ένας από εμάς αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο ενός άξονα, προσδιορίσιμο μοναδικά από ένα ζεύγος συντεταγμένων στο χώρο και το χρόνο. Αν όμως ενώσετε όλα αυτά τα διάσπαρτα σημεία, διαμορφώνετε μία εξίσωση με ευρύ σύνολο τιμών. Ένα σύνολο διαφορετικών συμβόλων, γραμμάτων και τρόπων έκφρασης.

Χαρακτήρες, λεκτικούς ή μη, που παρέχουν στο άτομο εδώ και αιώνες τη δυνατότητα να υπολογίσει, να εφεύρει, να εκφράσει ιδέες, συναισθήματα και να δημιουργήσει, ικανοποιώντας την έμφυτη ανάγκη του για επικοινωνία και εξέλιξη. Γράμματα κοινά, ερμηνευόμενα όμως διαφορετικά από τον καθένα με τη βοήθεια ενός ατομικού κώδικα.

Τι είναι αυτό που τελικά αντιπροσωπεύει το ΧΥΖ; Γράμματα άγνωστα μα πάντα γνώριμα. Ένα αλφάβητο που όσο και να μεταβάλλεται στη βάση του παραμένει σταθερό, δημιουργώντας την ταυτότητα του κάθε ενός από εμάς.

Είστε άραγε αρκετά ικανοί να καταλάβετε τα κρυμμένα νοήματα; Είστε έτοιμοι να έρθετε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα; Και αν τελικά εμείς καθορίζουμε το XYZ;

Οι θέσεις για το φετινό TEDxAUEB event είναι περιορισμένες και ο χρόνος κυλάει, γι’ αυτό εξασφαλίστε άμεσα δωρεάν τη θέση σας για το Live Streaming Virtual TEDxAUEB Event στις 10 Οκτωβρίου 2020 εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές και το περιεχόμενο της ομιλίας τους, κάντε κλικ εδώ.