Θεανώ Ραβαζούλα Ποταμιάνου, Aumorfia leaders stamp

Η λέξη Aumorfia είναι μια έννοια που εφευρέθηκε για να αποδώσει το «κενό» μεταξύ των ελληνικών λέξεων «ομορφιά» και «αμορφία». Με βασική πρώτη ύλη το δέρμα, δημιουργεί πρωτότυπα κομμάτια που συμπληρώνουν και συμπληρώνονται από το outfit αυτού που τα φοράει και αναδεικνύουν την προσωπικότητα του.

Κείμενο συνέντευξης

Ξεκίνησα το 2014 το brand Aumorfia σε μια ανάγκη μου να δημιουργήσω ένα προϊόν πέραν από την υπηρεσία που είχα συνηθίσει να ασχολούμαι ως τότε γιατί το βασικό μου επάγγελμα και οι σπουδές μου είναι πάνω στο interior και graphic design. 

Ξεκίνησα με το σκοπό να δημιουργήσω κάτι που να αφορά την καθημερινότητα του άλλου και τη λειτουργία του μέσα στη μέρα, κυρίως έχοντας ως στόχο ανθρώπους που δουλεύουν.

Είναι περισσότερο αντικείμενα που συμπληρώνουν τα ρούχα και όχι κοσμήματα ή αμιγώς αξεσουάρ.  

Οι δημιουργίες μου θεωρώ ότι και συμπληρώνουν και συμπληρώνονται από τα ρούχα δηλαδή πάντα λειτουργούν μαζί με το outfit αυτού που τα φοράει και λειτουργούν μαζί με την προσωπικότητα αυτού που τα φοράει.

Tο δέρμα λειτουργεί όπως το δικό μας δέρμα, γερνάει όπως το δικό μας δέρμα, θέλει την ίδια φροντίδα και στην ουσία παίρνει τη θερμότητα και την προσωπικότητά μας. 

Αν θα μπορούσα να πω ότι εμπνέομαι από κάτι είναι πολύ από την αρχιτεκτονική λόγω της ιδιότητάς μου. 

Έμπνευση μπορώ να πω ότι αντλώ από το κάθε τι που θα δω μέσα στη μέρα δηλαδή το μάτι μου έχει μάθει να παρατηρεί πάρα πολύ και να συλλέγει πληροφορίες. 

Η παραγωγή νιώθω υπερήφανη να πω ότι γίνεται εξολοκλήρου στην Ελλάδα, τουλάχιστον αυτό προσπαθώ, πιστεύω κατά 90% το έχω πετύχει. 

Έχω την πρώτη μου ύλη, τα δέρματα, έρχονται από ελληνικά βυρσοδεψία, είναι λίγα όσα έχουν μείνει αλλά κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Είναι ωραίο να ζεις και να δημιουργείς σε μια χώρα που έχει πολιτισμό και σε εμπνέει καθημερινά και έχει επίσης ήλιο.

Είμαι η Θεανώ Ραβαζούλα Ποταμιάνου και είμαι designer και founder του brand Aumorfia. 

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Hilton για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.