Φέτος, το Tipping Point,  θα βρίσκεται στην 84η Διεθνή Έκθεση στη Θεσσαλονίκη φέρνοντας το ρόλο της Εκπαίδευσης και τις καινοτόμες τεχνολογικές πρακτικές στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.

Με τη θεματική  «Παιδεία στον 21ο αιώνα», και σε συνεργασία με τους 100 mentors και Βig Bang School, πρόκειται να διενεργηθούν 3 live panels με θέματα από τη σημασία της ερώτησης στην εκπαιδευτική διαδικασία, το AI & το Media Literacy μέχρι τον επαγγελματικό προσανατολισμό, υπό το πρίσμα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και του ανοίγματος προς τον κόσμο.

Μαθητές και φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους, live ή ασύγχρονα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σε καταξιωμένους εκπαιδευτικούς καθώς και εκπροσώπους ερευνητικών κέντρων, οργανισμών και πανεπιστημίων όπως το ΜΙΤ και το Χάρβαρντ.

Μαθητές από την Κρήτη ανακαλύπτουν τον κόσμο του Τουρισμού

Ο οργανισμός The Tipping Point (TTP) με την υποστήριξη και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη, υλοποίησε τη δράση «Συνδέοντας σχολεία της Κρήτης με τον κόσμο του Τουρισμού».

Ομάδες μαθητών από επτά σχολεία των νομών Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, είχαν την ευκαιρία συζητώντας μέσω live video με έμπειρους επαγγελματίες του χώρου να μάθουν ποιες είναι οι βασικές δεξιότητες που οφείλουν να έχουν τα στελέχη του Τουριστικού κλάδου, πώς  μπορεί να συνδεθεί και να αξιοποιηθεί η κρητική παράδοση με τον Τουρισμό, πώς λειτουργεί μια ξενοδοχειακή μονάδα, τι είναι ο αλιευτικός τουρισμός κ.ά.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, δήλωσαν πως ήταν εξαιρετικής σημασίας και χρησιμότητας δράση, δεδομένου ότι ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας του νησιού, και πολλοί από τους νέους σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτή την επαγγελματική κατεύθυνση.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.