Το 10ο Los Angeles Greek Film Festival θα τιμήσει τoν Πρόεδρo και CEO της Twentieth Century Fox  Jim Gianopoulos κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής των Βραβείων Ορφέας, που θα πραγματοποιηθεί στο Αιγυπτιακό Θέατρο στο Χόλιγουντ, στις 5 Ιουνίου.

O Jim Gianopoulos θα βραβευτεί μαζί με τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Ι.Κ. Simmons ( «Whiplash”), ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία λήξης του φεστιβάλ, στο “Worlds Apart” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Τα εννέα μέλη της κριτικής επιτροπής θα ψηφίσουν ποιες από τις 50 ταινίες του φεστιβάλ θα λάβουν Orpheus Award στις κατηγορίες ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, μεγάλου μήκους, και την υποκριτική.

Το μόνο Βραβείο Ορφέας για τις ταινίες που διαγωνίζονται που δεν καθορίζεται από την κριτική επιτροπή είναι το Βραβείο Κοινού, το οποίο το ψηφίζουν οι επισκέπτες του φεστιβάλ.

Τα Βραβεία Ορφέας τα παρουσιάζει η ηθοποιός Mena Suvari ( “American Beauty”, “American Horror Story”) η παραγωγή είναι από τη Δωροθέα Πασχαλίδου και η σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου. Το φεστιβάλ διαρκεί από την 1η έως 5 του Ιούνη.

Πηγή variety.com.