Σε νέους προορισμούς ταξιδεύει πλέον το Taxibeat. Η κορυφαία εφαρμογή κλήσης ταξί στην Ελλάδα αποτελεί από σήμερα μέλος του mytaxi! «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Taxibeat», δήλωσε ο ιδρυτής, Νίκος Δρανδάκης.

Η σπουδαία διαδρομή του Taxibeat όλα αυτά τα χρόνια, έκανε την εφαρμογή στόχο εξαγοράς από τη μεγαλύτερη υπηρεσία κλήσης ταξί από κινητό σε όλη την Ευρώπη. Η mytaxi, μέλος του ομίλου Daimler A.G., έχει αυτή την στιγμή ισχυρή παρουσία σε 9 χώρες και 50 πόλεις στην Ευρώπη με πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και πάνω από 10 εκατομμύρια πελάτες.

Όσον αφορά στην ελληνική λειτουργία της εφαρμογής, σταδιακά θα αρχίσει μια διαδικασία τεχνολογικής ενοποίησης και σε λίγους μήνες οι Έλληνες θα εξυπηρετούνται μέσω της εφαρμογής mytaxi. Όπως μας διαβεβαιώνει ο κ. Δρανδάκης, στους επιβάτες δεν θα λείψει σχεδόν τίποτα. Μάλιστα, θα κερδίσουν ακόμη περισσότερα, καθώς με τη νέα εφαρμογή, οι χρήστες θα μπορούν να καλούν ταξί σε 50 ευρωπαϊκές πόλεις.

Όμως και οι Έλληνες οδηγοί του Taxibeat θα κερδίσουν, αφού η μετάβαση θα σημαίνει ακόμα περισσότερες δουλειές γι” αυτούς. Όπως εξηγεί ο κ. Δρανδάκης, ο βασικός λόγος γι” αυτό είναι κυρίως το ότι, μέχρι τώρα, η εταιρεία δεν είχε στοχεύσει καθόλου στον εισερχόμενο τουρισμό, προτιμώντας να εστιάσει στους πολίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στόχος της MyTaxi με αυτή την εξαγορά είναι όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν μία και μόνο μία εφαρμογή για να καλούν ταξί όπου κι αν ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια Γερμανοί, Βρετανοί, Ιταλοί, Ισπανοί και άλλοι πελάτες της mytaxi που επισκέπτονται την Αθήνα θα μπορούν τώρα να καλούν ταξί από την ίδια εφαρμογή.

Τα καλά νέα όμως για την Ελλάδα δεν σταματούν εδώ. Ο κ. Δρανδάκης τονίζει πως η ομάδα των 56 εργαζομένων της Αθήνας σήμερα, θα διπλασιαστεί μέσα στους επόμενους 10-12 μήνες. Η ομάδα σχεδιάζει να δουλέψει πάνω σε νέες υπηρεσίες, όπως car pooling, automated pricing mechanism, και payment services, και να αναπτύξει περαιτέρω τεχνολογίες. «Στόχος μου είναι να αξιοποιήσουμε το ταλέντο που υπάρχει ανεκμετάλλευτο στη χώρα μας, αλλά και να φέρουμε πίσω πολλά από τα σπουδαία μυαλά που χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κρίσης. Μαζί με άλλες εταιρείες του χώρου μας που επίσης κάνουν πολύ σπουδαία πράγματα, θέλουμε να βοηθήσουμε την Αθήνα να ανθίσει παραγωγικά και δημιουργικά. Ας δούμε που θα μας βγάλει η νέα φάση της υπέροχης περιπέτειας του (taxi)beat», σχολίασε ο κ. Δρανδάκης.