Για αρχή, θα πρέπει να τονιστεί πως οι τρεις νικήτριες του φετινού διαγωνισμού προσφέρουν τρία εντελώς διαφορετικά προϊόντα / υπηρεσίες, αποτελώντας, έτσι, μια απόδειξη των καινοτόμων ιδεών που συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους εντός του ελληνικού οικοσυστήματος. Συγκεκριμένα, δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία, στο λιανεμπόριο (Retail Tech) και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (FinTech).

Κοιτώντας τις αλφαβητικά, η Carge παρέχει λύσεις ηλεκτροκίνησης που βοηθούν τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων να εντοπίσουν, να δεσμεύσουν και τελικά να φορτίσουν, πληρώνοντας απευθείας σε χιλιάδες σταθμούς φόρτισης στην Ν.Α. Ευρώπη. Είναι η μοναδική εφαρμογή παγκοσμίως που χρησιμοποιεί έξυπνους αλγόριθμους για εξισορρόπηση δικτύου μέσω άμεσης σύνδεσης με κάθε αυτοκίνητο.0:40 / 02:38

Η Momcycle, από την άλλη, αποτελεί το πρώτο online marketplace αφιερωμένο σε pre-owned παιδικά είδη, προτείνοντας ένα νέο, οικολογικό τρόπο κατανάλωσης. Παρέχει στους γονείς ένα εύχρηστο εργαλείο με πολλαπλές λειτουργικότητες, για να μετατρέψουν τα είδη που δεν χρειάζονται πια σε χρήμα και να αγοράσουν τα αγαπημένα τους brands σε μεγάλες εκπτώσεις.

Το Obko, η τρίτη ομάδα που διακρίθηκε, είναι μια εφαρμογή που ενοποιεί την οικονομική ζωή και συμπεριφορά ενός χρήστη με σκοπό να παρέχει προηγμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο ευρύ κοινό. Εγκαινιάζει μια γκάμα από υπηρεσίες μέσω AI που τον βοηθάνε να απλοποιήσει και να αυτοματοποιήσει τις καθημερινές τραπεζικές του εργασίες, να μειώσει τα έξοδα και να λάβει προσωποποιημένη καθοδήγηση.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, σχολίασε, μιλώντας στο epixeiro.gr, πως «χθες έκλεισε επίσημα ο 8ος κύκλος του Envolve Award Greece. Ήταν μια βραδιά γεμάτη έντονα συναισθήματα συγκίνησης, χαράς και ενθουσιασμού. Αν και διανύουμε μια απαιτητική περίοδο, το Envolve συνεχίζει την αποστολή του, υποστηρίζοντας επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα, εμψυχώνοντάς τους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Καλώς ήρθατε Carge, Momcycle και obko στην οικογένεια των νικητών του Envolve Award Greece.»

Δείτε περισσότερα εδώ.