Β. Βαράκλας & Α. Κατσουλάκη, Delicious Crete leaders stamp

Η Delicious Crete είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται σε επιλεγμένα προϊόντα της κρητικής και ελληνικής γαστρονομίας, με προτεραιότητα τη διάδοση της κρητικής διατροφής παγκοσμίως.

Κείμενο

Η Delicious Crete είναι μία κατάθεση ψυχής. Από το 2013 που ξεκινήσαμε μέχρι και σήμερα δεν έχει φύγει καθόλου από αυτό που θέλαμε και πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να είναι. Μία εταιρεία με προϊόντα ευφάνταστα, πρωτότυπα, βασισμένη σε παραδοσιακές συνταγές με αγνά υλικά.

Καταγόμαστε από ένα νησί, το οποίο είναι πλούσιο σε διατροφικούς θησαυρούς και πολιτιστική αξία, τα οποία θέλουμε να προωθήσουμε και να αναδείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάθε μπουκάλι και κάθε βαζάκι της Delicious Crete κρύβει μέσα του λίγο από Κρήτη. Γεύσεις ιδιαίτερες, μοναδικές, πρωτόγνωρες και σίγουρα πολύ πολύ ευφάνταστες.

Η Delicious Crete είναι μια εταιρεία, η οποία στηρίζει και στηρίζεται. Από το ξεκίνημά της μέχρι και σήμερα, έχουμε τους ίδιους προμηθευτές, με τους οποίους συνεργαζόμαστε, έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, επιλέγουμε τις πρώτες ύλες, οι οποίες θέλουμε πάντα να είναι αγνές, δοκιμάζουμε πάρα πολλά προϊόντα για να καταλήξουμε σε αυτά τα προϊόντα, τα οποία θα εκπροσωπήσουν την εταιρεία μας. Επίσης, το γεγονός ότι καταγόμαστε από αυτό τον τόπο, μας δίνει και τη δυνατότητα να έχουμε άμεση σχέση και με τους πελάτες μας, οι οποίοι μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Προερχόμενοι κι εμείς από έναν εντελώς διαφορετικό κλάδο, και με μόνο εφόδιο την αγάπη για το καλό φαγητό, για τις ιδιαίτερες γεύσεις, αλλά και την τρέλα του πειραματισμού, προσπαθήσαμε, δημιουργήσαμε και εν τέλει δικαιωθήκαμε για αυτό μας το εγχείρημα.

Τα προϊόντα της Delicious Crete είναι περίπου 140. Είναι διαφόρων κατηγοριών από ελαιόλαδο, μέλι, μπαχαρικά, βότανα, μέχρι παστέλι και συκομαΐδες.

Οι ετικέτες των προϊόντων έχουν σχεδιαστεί κυρίως για το εξωτερικό και αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να υπάρχουν σε 18 χώρες του εξωτερικού, κυρίως – σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Ρωσία και η προσπάθεια και το ζητούμενο το δικό μας είναι να επεκταθούμε ακόμα περισσότερο.

Τα προϊόντα μας, αυτό που θέλουμε είναι να είναι διαφορετικά. Παράδειγμα είναι το καπνιστό μας ελαιόλαδο, το οποίο όπου και να το έχουμε στείλει, σε όποιο διαγωνισμό παγκόσμιο και να το έχουμε στείλει, έχει πάρει βραβείο. Είναι κάτι που μας ευχαριστεί και το ζητάμε, να κάνουμε νέα προϊόντα, νέες συνταγές, ώστε να δώσουμε κάτι καινούριο και είναι και αυτό που μας δικαιώνει.

Στο χώρο των τροφίμων είμαστε καινούριοι. Αυτό λειτουργεί σαν πλεονέκτημα και έχουμε την όρεξη να μάθουμε και να μελετήσουμε το τι υπάρχει σε αυτό το χώρο, τι μπορούμε να κάνουμε.

Είμαι ο Βαγγέλης Βαράκλας συνιδιοκτήτης της Delicious Crete.

Είμαι η Αφροδίτη Κατσουλάκη συνιδιοκτήτρια της Delicious Crete.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Atheaton films
  • Κάμερα: Atheaton films
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου