Βαρθολομαίος Λυραράκης, Oινοποιία «Λυραράκης» leaders stamp

Το Οινοποιείο Λυραράκης είναι μία οικογενειακή επιχείρηση με βάση την Κρήτη.

Κείμενο Συνέντευξης

Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση, παράγουμε αποκλειστικά και μόνο κρασιά. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1966 από τον πατέρα μου και το θείο μου, τη συνεχίζουν τώρα τα παιδιά τους, έχει περάσει εδώ και πάνω από μία δεκαετία στη δεύτερη γενιά.

Η εταιρεία είναι γνωστή, στον κλάδο τουλάχιστον, και σε ένα συγκεκριμένο κοινό για το ότι, μια συγκεκριμένη μερίδα καταναλωτών για το ότι παράγει προϊόντα που είναι αποκλειστικά και μόνο από αυτόχθονες ποικιλίες.

Η ποιότητα για το κρασί, υπάρχουν κάποιοι ας πούμε αντικειμενικοί τρόποι λίγο πιο μετρήσιμοι αλλά θα ‘λεγα μάλλον καθαρά τεχνικοί.

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει και ο καταναλωτής με τις προτιμήσεις του οι οποίες μας τα αλλάζουν και κάθε μέρα.

Θεωρώ πως ποιοτικό είναι ένα κρασί λοιπόν το οποίο βοηθά αυτούς τους δύο κόσμους να σμίξουν.

Κατά τη γνώμη μου το κρασί είναι πολύ σημαντικό σαν προϊόν σε ότι αφορά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό διότι βγάζει μία αυθεντική, μία αυθεντική εικόνα της Ελλάδας, βγάζει μία Ελλάδα περήφανη, η Ελλάδα βγάζει εξαιρετικά κρασιά και μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε πολύ μεγάλους παίκτες παγκοσμίως.

Ολοκληρώσαμε πρόσφατα μία ολική αναδιοργάνωση της εικόνας της εταιρείας και του μείγματος των προϊόντων μας και της συνολικής στρατηγικής με την οποία πορευόμαστε αυτήν αυτή μας έχει βοηθήσει αρκετά και στις εξαγωγές.

Οι εξαγωγές είναι κάτι στο οποίο φυσικά συνεχίζουμε να εστιάζουμε, ελπίζω να το αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο, διανθίζουμε τα προγράμματα στο κελάρι του οινοποιείου για τους επισκέπτες τους οποίους υποδεχόμαστε εκεί όλο το χρόνο για γευσιγνωσία και προβολή των προϊόντων μας και φυσικά δε σταματάμε ποτέ την εκπαίδευση των ανθρώπων μας.

Είμαι ο Βαρθολομαίος Λυραράκης, ο διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής οινοποιίας «Λυραράκη».

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.