Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία που διοργάνωσε η «ΕΔΡΑ» τον Σεπτέμβριο του 2018, στις 18 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής, πραγματοποιήθηκε η βράβευση του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 5×5 για την Ψυχική Υγεία από τα βραβεία θεσμό, Bravo Sustainability Awards 2019.

Το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και την Ε.Π.Ο. τον Σεπτέμβριο του 2019, στο οποίο συμμετείχαν 20 ομάδες φορέων ψυχικής υγείας από όλη την Ελλάδα, απαρτιζόμενες από 182 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και επαγγελματίες-ειδικούς ψυχικής υγείας. Η καινοτόμος αυτή δράση στην οποία συμμετείχαν ψυχικά πάσχοντες, εντάσσεται στο κοινωνικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Στο ίδιο γήπεδο-Same field», το οποίο αποτελεί σημαντικό κομμάτι του εξαετούς αναπτυξιακού πλάνου της Ομοσπονδίας «Μπάλα Παντού» και είναι εγκεκριμένο από την UEFA.

Η πρωτοβουλία των Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και Ε.Π.Ο. ήταν υποψήφια στην κατηγορία Bravo in Action και διακρίθηκε μέσω της διαδικασίας κοινωνικού διαλόγου. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος της «ΕΔΡΑ» κα. Μαρία Κερασόγλου, ενώ παρευρέθησαν από πλευράς Ε.Π.Ο. οι: Μιχάλης Κουτσούρης, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης, Χρήστος Σίσκος, Grassroots Manager, Γεώργιος Βασσάλος, Εκπαιδευτής futsal UEFA, και από την «ΕΔΡΑ» οι: Αλέξανδρος Οικονόμου, Επιστημονικά Υπεύθυνος, Οικονόμου Δημήτρης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Αριστέα Γκούτσιου, Υπεύθυνη Στρατηγικής Ανάπτυξης και Ανεύρεσης Πόρων. Αποδεχόμενη το βραβείο η κα. Κερασόγλου ευχαρίστησε την Ε.Π.Ο. για την άψογη συνεργασία και τόνισε πως η κοινωνική ενσωμάτωση των ψυχικά πασχόντων πρέπει να γίνεται σε όλα τα επίπεδα, όπως και στον Αθλητισμό και ειδικότερα μέσω του ποδοσφαίρου που ενώνει και είναι για όλους.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.