Τα βραβεία συνολικής προσφοράς του Archisearch και της Design Ambassador, θα απονεμηθούν το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση. Φέτος, θα τιμηθούν 3 άνδρες-πυλώνες της μηχανικής και της αρχιτεκτονικής, που έχουν αφήσει έντονο αποτύπωμα στη χώρα μας.

Παραλαμβάνουν τη σκυτάλη τρεις λαμπρές προσωπικότητες του τόπου μας. Ο διεθνούς ακτινοβολίας καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος, ο «εγκέφαλος» του αστικού ιστού της θετικής πλευράς της πόλης μας Ιωάννης Βικέλας και ο Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, ο τελευταίος εν ζωή αρχιτέκτονας της γενιάς των μοντερνιστών, που δεν είναι μόνο ένα πρόσωπο με ιστορική σημασία αλλά ζωντανό μέρος της πραγματικότητας.

Ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής της του Archisearch.gr δήλωσε: «Αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι έχουν συνδέσει την προσωπική τους δημιουργικότητα και το όραμά τους με το κοινωνικό όφελος αλλά και την οικονομική ευημερία. Μέσα από τις βραβεύσεις θέλουμε να συνεισφέρουμε και με τις δικές μας δυνάμεις στην καταγραφή και ανάδειξη των πρακτικών που γεννήθηκαν από την ιστορία του σχεδιασμού στην Ελλάδα, και θα πρέπει να αποτελέσουν πυξίδα για ένα υγιές μέλλον».

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.