Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το οποίο στηρίζει ενεργά και για περισσότερα από 90 χρόνια τις ελληνογερμανικές εμπορικές σχέσεις και προωθεί τις πρωτοβουλίες και δράσεις των εταιριών-μελών του, διοργανώνει, σε συνεργασία με την εταιρία-μέλος του, BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, και την Τράπεζα Πειραιώς, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προώθηση των ελληνικών κρασιών και της σταφίδας στη γερμανική αγορά.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί με τη μορφή ενός συνεδρίου, οινογνωσίας και δοκιμής σταφίδας, καθώς και Β2Β συναντήσεων γερμανικών εταιριών με Έλληνες παραγωγούς, είναι η επίτευξη νέων συνεργασιών σε διμερές επίπεδο και η είσοδος υψηλά ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στη γερμανική αγορά.

Το συνεδριακό μέρος του Wine & Currant Marketing Forum θα πραγματοποιηθεί στις 09.05.19 στο ξενοδοχείο Domotel Kastri, στη Ν. Ερυθραία. Στο πλαίσιο αυτού θα λάβουν χώρα ομιλίες από εκπροσώπους του αγροτικού, πολιτικού και διπλωματικού χώρου, από εκπροσώπους συνδέσμων και ειδικών με Know How για τη γερμανική αγορά. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό κύκλο εκδήλωση οινογνωσίας από τον σομελιέ, κ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, καθώς και δοκιμή σταφίδας από Γερμανούς Χονδρεμπόρους. Ακολούθως θα διεξαχθούν οι Β2Β συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και των γερμανικών εταιριών.

Την επόμενη μέρα θα διενεργηθεί επίσκεψη της γερμανικής αποστολής στο Οινοποιείο Σκούρας στην Πελοπόννησο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.