Η Wise Greece μοιράζεται μαζί σου όσα κατάφερε τους προηγούμενους μήνες.

Η Wise Greece ήταν μία από τις νικήτριες του διαγωνισμού του European Social Challenge Award, το οποίο χρηματοδοτεί τις πιο καινοτόμες λύσεις για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Δεν θα μπορούσαν, παρά να ανταποκριθούν στην “πρόκληση” της Αθήνας για τη δημιουργία βιώσιμων συστημάτων τροφής και την εξασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικό φαγητό, για ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Έτσι, δημιουργήθηκε η Γωνιά των Παραγωγών της Wise Greece στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, την πρώτη αγορά κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα. Ένας χώρος, όπου οι μικροί Έλληνες παραγωγοί της Wise Greece μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους, ενώ το κέρδος από την πώληση μετατρέπεται σε τρόφιμα για ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Ταυτόχρονα, στη Γωνιά των Παραγωγών διοργανώνονται εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες, για να έρθουν πιο κοντά οι κάτοικοι του κέντρου με τα όσα παράγει η πλούσια ελληνική γη. Υποδέχονται σχολεία και φοιτητές για να τους μιλήσουν για τις δυνατότητες της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.