Ύστερα από πολλά χρόνια ο δήμος Αθηναίων σχεδιάζει να δώσει ζωή ξανά σε 34 συντριβάνια της πόλης.

Με στόχο να ομορφύνει η πόλη και να δώσει ανάσα στους κατοίκους έχει ήδη ξεκινήσει η συντήρηση και επαναλειτουργία αρκετών συντριβανιών σε εμβληματικές πλατείες της Αθήνας όπως στην Πλατεία Τρούμαν, στην συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην πλατεία Ρηγίλλης, στην πλατεία Ιδρύματος Ερευνών, στην Πλατεία Μεταξουργείου, στην Πλατεία Αιγύπτου, στην Πλατεία Αμερικής και στην περιοχή Φιξ Πατησίων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη «Η ζωή στην Αθήνα περνά μέσα από τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τις γειτονιές της. Τα συντριβάνια είναι κρίκοι αυτής της αλυσίδας που δημιουργείται στην πρωτεύουσα. Γιατί η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, ορίζεται από όλα αυτά που βρίσκονται δίπλα μας ή μπροστά μας αλλά δεν τα βλέπαμε γιατί είχαν αφεθεί, είχαν ξεχαστεί. Τώρα, κάνουμε αυτά τα κομμάτια της πόλης, ορατά».

Η αρχή έγινε πριν από λίγο καιρό με το συντριβάνι στη Πλατεία Ομονοίας και την ανοικοδόμηση όλης της πλατείας και έπεται συνέχεια που θα δώσει νέα πνοή στη πόλη της Αθήνας.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr