Υλιάνα Στέγγου, Πόρτο Καρράς leaders stamp

Ο ιστορικός αμπελώνας του “Πόρτο Καρράς” για να ανταποκριθεί στις νέες τάσεις της αμπελοκαλλιέργειας και στις νέες γεύσεις του οινόφιλου κοινού, από το 2002 έχει θέσει σε εφαρμογή ένα γιγαντιαίο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του αμπελώνα.

Κείμενο συνέντευξης

Το 1999, το Δεκέμβριο, η εταιρεία μας Τεχνική Ολυμπιακή αγόρασε το Πόρτο Καρράς Grand Resort, μία έκταση 17.800 στρεμμάτων κι έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούμε με ένα αντικείμενο που μέχρι εκείνη την ημέρα δεν είχαμε καθόλου – καμία σχέση.

Το κτήμα Πόρτο Καρράς δραστηριοποιείται στον οινικό χώρο εδώ και 50 ολόκληρα χρόνια έχει μία πολλή μεγάλη ιστορία στην πλάτη του. Στο σήμερα (να φύγει) έχουμε μία παραγωγή περίπου 800.000 με 1.000.000 φιάλες, έχουμε 28 ελληνικές γηγενής και ξένες ποικιλίες που καλλιεργούμε και πάνω από 24 ετικέτες στο στην αγορά.

Είναι ένας ιστορικός αμπελώνας με ιστορία πίσω από κάθε ετικέτα.

Νομίζω φτάνει στην παραγωγή ποιοτικού κρασιού όταν αγαπάει αυτό που κάνει και σέβεται τη μάνα γη που του το προσφέρει.

Η ποιότητα ορίζεται με τη σταθερότητα στις καλλιεργητικές φροντίδες του αμπελιού και φροντίδα και αγάπη για τις οινοποιητικές φροντίδες του τελικού προϊόντος του κρασιού.

Προσωπικά πιστεύω πάρα πολύ στο ελληνικό κρασί πιστεύω ότι έχουμε ως χώρα μία μοναδικότητα στο ελληνικό κρασί, οι ποικιλίες μας είναι τελείως διαφορετικές και στον υπόλοιπο κόσμο και σε πολλούς ανθρώπους σχεδόν άγνωστες.

Το συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ελληνικού κρασιού στη διεθνή αγορά είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από την ετικέτα του.

Αυτό τον καιρό δουλεύουμε πυρετωδώς ώστε να αναδείξουμε τον ελληνικό οινοτουρισμό εμείς θεωρούμε συνυφασμένο το τουριστικό προϊόν της Ελλάδος με το οινοτουριστικό προϊόν της Ελλάδος.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι ο οινοτουρισμός είναι ένα προϊόν που θα μας φέρει λοιπόν περισσότερο κόσμο, αλλά συγχρόνως θα αναδείξει σαν προπομπός του ελληνικού οίνου στο εξωτερικό την Ελλάδα μας.

Είμαι η Υλιάνα Στέγγου, οινοπαραγωγός του κτήματος Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.